Taxatierapport van Taxatieplein

Taxatie-plein kan u voorzien van een zeer voordelig en kwalitatief hoogwaardige taxatie. Wij werken samen met een landelijk taxatiebureau, waardoor de taxatie door een lokale taxateur uitgevoerd kan worden. Er zijn meerdere situaties denkbaar waarbij een taxatierapport nodig kan zijn. We zetten de meest voorkomende situaties voor u op een rij:

  • Kopen en verkopen van een woning;
  • Oversluiten van een hypotheek;
  • Verhogen van de hypotheek in verband met een verbouwing;
  • Wanneer bezittingen verdeeld moeten worden, bijvoorbeeld bij een echtscheiding;
  • Bepaling van de waarde van uw bezittingen (bijvoorbeeld voor de belastingaangifte);
  • Voor het bepalen van de herbouwwaarde van de woning.

NWWI taxatierapport 

Voor het aanvragen van een hypotheek is het van belang om een gevalideerd taxatierapport te kunnen overhandigen. Een NWWI taxatierapport, opgesteld door de taxateurs van taxatieplein, voldoet aan de eisen van alle geldverstrekkers. Dit taxatierapport wordt ook geaccepteerd voor een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

NB. Niet alle hypotheekverstrekkers hanteren dezelfde geldigheidstermijn voor een taxatierapport. Dit kan uiteenlopen van drie tot zes maanden. Informeer daarom vooraf bij uw geldverstrekker wat zij hanteren als geldigheidstermijn.

Taxatierapport nodig? Schakel ons vandaag nog in!


Taxatie-plein staat ingeschreven in het daarvoor bestemde register NRVT en is in het bezit van een lidmaatschap van één van de brancheorganisatie; NVM, VBO of VastgoedPro. Onze taxateurs worden regelmatig gecheckt of zij nog aan de eisen voldoen. Taxateurs mogen enkel taxaties verrichten in het door Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) toegewezen werkgebied. WEW is de uitgever van NHG (Nationale Hypotheek Garantie).